Nuo šių metų gruodžio 17 dienos veiklą vėl atnaujino praktinio mokymo firma „VIKO Drauda“, kurioje praktiką atlieka DR10A grupės studentai. „Simulith“ virtualių įmonių tinkle bus simuliuojama draudimo įmonių veikla.

Verslo praktinio mokymo firma yra artima tikros firmos veiklai, nes veikia tipiniai keturi skyriai: apskaitos ir finansų, personalo, pardavimų ir rinkodaros. Kiekvienas studentas priklauso tam tikram skyriui, kuriame užima atitinkamas pareigas. Yra priimami ir atleidžiami darbuotojai, tiriama rinka, perkamos ir parduodamos paslaugos bei produktai, palaikomi ryšiai ir bendradarbiaujama su kitomis analogiškomis verslo praktinio mokymo firmomis.

Verslo praktinio mokymo firmoje „VIKO Drauda“ naudojamos tokios programos kaip „Stekas“(buhalterinės apskaitos programa), „Dis“ (programa, skirta dirbti su draudimo produktais). Firmos veikla yra tokia pati, kaip ir bet kurios kitos draudimo įmonės, nes yra parengiami finansiniai dokumentai, sutartys, kurie sudaromi vadovaujantis galiojančiais Lietuvos Respublikos įstatymais. Esminiai skirtumai tarp simuliacinės ir tikros draudimo bendrovės yra tie, kad nėra tikrų pinigų bei parduodamų produktų. Tačiau darbas komandoje, sprendimų priėmimas, nuo kurių priklauso firmos veikla yra puiki patirtis studentams, kurie ateityje dirbs draudimo bendrovėse.